Äppelchutney

by

Här kommer bästa äppelchutneyn! Receptet är i grunden snott från en ganska välanvänd kokbok fast jag ändrade lite eftersom det fanns jättebilliga vindruvor på torget. Och äpplen kostade påse-10. Fast det har ju inte så mycket med receptet att göra…

 

  • 1 kg äpplen (fasta och syrliga)
  • 1 stor gul lök
  • 2-3 msk färsk ingefära
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl russin/en massa vindruvor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk curry
  • 4 krossade vitlöksklyftor
Skala och hacka äpplena (typ tärningsstora bitar). Hacka löken. Riv ingefäran.
Blanda ALLT och koka upp.
Låt sjuda i en timma ca.
Medan röran sjuder kan man med fördel börja göra rent ett gäng glasburkar. Häll upp chutneyn så fort den är sval nog att hantera och förslut burkarna direkt. Helst ska man vänta i tre veckor innan man börjar äta tydligen….
Smaklig röra

Smaklig röra

Etiketter: ,

Ett svar to “Äppelchutney”

  1. nukandufamig Says:

    Grymt!!! Det där låter mycket gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: