Päronglass

by

En frisk och mycket smarrig päronglass!

Jag testade i denna glassen att minska på grädden och istället göra med arrowroot, en stärkelse som gör att glassen får en lagom konsistens. På så vis blir glassen mindre fet, smakar friskare och fräschare och bibehåller ändå ungefär samma konsistens.

Hur detta fungerade vet jag först när jag har gjort en likadan sats utan arrowroot… men konsistensen blev helt klart godkänd, lite vattnig när den smälter möjligtvis.

Om du inte har arrowroot, använd istället 1 dl mer av grädden och 1 dl mindre av mjölken…

Ingredienser

  • 3 dl havremjölk
  • 1 dl socker
  • 1 dl vegangrädde
  • 2 stora päron, ca 400 g
  • 1 msk arrowroot

Vispa i arrowrooten i lite av mjölken och sätt åt sidan. Koka upp mjölken och sockret så att sockret löser upp sig.  Rör ner grädden.

Låt bladningen svalna något och blanda i arrowrooten. Den gör nu att smeten tjocknar, det blir ännu tjockare när det blir kallt. Arrowroten förlorar sin förtjockande verkan om den kokas upp, men måste värmas upp för att börja verka. Lite meckigt, jag vet…

Mixa päronen i en matberedare eller liknande. Blanda ner i smeten.

Låt smeten svalna och kör sedan glassmaskin!

päronglass

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: